Dutch English

bg_bamboe_1.jpg

 

postheadericon Opleidingen

Ik ben in 2009 afgestudeerd als klassiek homeopaat aan de Academie voor Natuurgeneeskunde te Hilversum. Appelbloesem.jpg

Voordat ik aan deze 6-jarige (HBO) opleiding begon, was ik op zoek naar een therapie die de totaliteit aan klachten van verschillende aard kon behandelen. Ik volgde diverse opleidingen en cursussen in de alternatieve geneeskunde om een

breder terrein aan herstelmogelijkheden te kunnen bieden, zoals:

  • Voetreflexzone therapie 
  • Bach Bloesem therapie
  • Klassieke massage 
  • Segment massage
  • Human Universal Energy
  • Reiki
  • Touch for Health

 

Uiteindelijk kwam ik terecht bij de opleiding tot klassiek homeopaat. Wat mij in deze geneeskunde vooral aanspreekt, naast haar methode van het behandelen van ziekten, is de houding die een klassiek homeopaat heeft ten aanzien van zijn patiŽnt. Een houding die gebaseerd is op een relatie van vertrouwen, gelijkwaardigheid, respect, openheid en betrokkenheid. Er wordt ruim de tijd genomen om de patiŽnt te behandelen op basis van zijn unieke en individuele ervaring van zijn totale klachtenbeeld. Voor mij is de klassieke homeopathie een geneeskunde waar ik nog steeds met volle overgave mijn passie in kwijt kan: de mens helpen in zijn hele genezingsproces, ofwel helingsproces. Dus niet alleen de klacht zelf.

 

postheadericon Multiculturele doelgroep

bamboo.jpgOm af te studeren als klassiek homeopaat heb ik een afstudeerscriptie geschreven met als thema “Transgenerationele oorlogsgevolgen”. Ik heb gekozen voor de oorlog in Nederlands-IndiŽ. De probleemstelling die ik hierin heb uitgewerkt is het specifieke gedrag en de reactie van de tweede generatie Indische Nederlanders. De oorlogsgevolgen van deze generatie zijn onbewust overgedragen op het nageslacht. De problemen en klachten die zij ondervindt, zowel psychisch als fysiek, worden niet erkend als Post Traumatische Stress Stoornis, PTSS, en zijn vaak onbegrepen. De wetenschap is inmiddels al in een stadium beland waarin zij kan aantonen dat trauma’s, of de gevolgen van trauma’s kunnen worden overgedragen aan het volgende nageslacht. In de klassieke homeopathie heeft erfelijkheid altijd een belangrijke rol gespeeld en deze kan helpen het trauma te genezen door de oorzaak tot in de kern van onze lichaamscel te herstellen.

Ik ben zelf van Indische afkomst en behoor tot de tweede generatie Indische Nederlanders. Ik ben geboren en opgegroeid in een westerse cultuur met een Indische opvoeding. Mijn afstudeerscriptie heeft mij veel inzicht gegeven in mijn eigen symptomen en gedrag. De problemen die bij de hulpverlening en/of de aangeboden therapieŽn worden ondervonden, berusten vaak op onwetendheid van de therapeut met het oorlogsverleden van hun patiŽnt. Maar vooral ook met de onbekendheid van de culturele gewoonten en/of religieuze achtergronden waardoor de resultaten vaak niet blijvend en/of optimaal zijn. De C4-homeopathie zou in dit proces een belangrijke bijdrage kunnen leveren voor een effectief resultaat. Op het moment dat je inzicht krijgt in symptomen of gedrag, is het helingsproces al aan de gang.

Met mijn culturele achtergrond, de nauwe betrekkingen met mensen uit AziŽ en het Midden-Oosten alsmede mijn kennis van de klassieke homeopathie, wil ik een opening zijn voor (oorlogs)getraumatiseerden met een ander culturele achtergrond. Zodat zij een start kunnen maken met hun helingsproces. Maar ook voor iedereen met een specifieke hulpvraag. Ik denk hierbij aan mensen helpen door een crisis heen te komen, of aan hen die bezig zijn met de oorzaak en heling van hun fysieke of mentale klacht, zodat zij hun levenspad in harmonie met zichzelf kunnen bewandelen.

 

postheadericon Innerlijke groei en heelwording met C4-homeopathie

Aan het begin van mijn opleiding tot klassiek homeopaat kwam ik in aanraking met Alize Timmerman van het Hahnemann Instituut Nederland in Den Haag. Een gastcollege van haar op de academie had mij op een overweldigende manier geÔnspireerd waardoor ik in 2004 naast de Academie voor Natuurgeneeskunde Hilversum ook seminars en de praktijkavonden als bijscholing ging volgen in Den Haag.

Ik ontdekte hier dat de homeopathie veel breder en universeler is en op verschillende manieren kan worden ingezet zoals bij familieopstellingen en de rol die zij kan spelen in de ontwikkelingspsychologie van de mens. Het Hahnemann Instituut Nederland is een internationaal gerenommeerd opleidingsinstituut voor Klassieke Homeopathie, waarbinnen veel uitwisseling plaatsvindt door homeopaten uit binnen- en buitenland. Ik heb in dit instituut mijn praktijkstage gedaan. Sindsdien ben ik ook in het Hahnemann Instituut te vinden in de groepspraktijk. Hierdoor heb ik de mogelijkheid de meest recente ontwikkelingen in de homeopathie te kunnen volgen en mij verder te bekwamen op masterniveau en deze in de praktijk te kunnen toepassen. Momenteel is dit instituut volop bezig met een nieuwe vorm van homeopathie die nu wereldwijd in ontwikkeling is, de zogenaamde C4-homeopathie. Samen met andere collega homeopaten uit andere delen van de wereld, wisselen wij op intensief niveau onze ervaringen en bevindingen uit. Ik ervaar deze ontwikkeling als een zeer belangrijke en onmisbare aanvulling in de klassiek homeopathische behandeling.

 

In het kort uitgelegd berust de klassiek homeopathische behandeling op de genezing van het zelfherstellend vermogen, ofwel herstel van de levenskracht. Met toepassing van C4-homeopathie wordt op een dieper niveau gewerkt die de persoon naar de innerlijke wezenskern brengt. De genezing is hier meer gericht op het begrijpen en aanvaarden van het levenspad. Zo ontstaat er een innerlijke groei en heelwording. Meer informatie hierover is te vinden op de website van het Hahnemann Instituut Nederland.