Dutch English

postheadericon Innerlijke groei en heelwording met C4-homeopathie

Aan het begin van mijn opleiding tot klassiek homeopaat kwam ik in aanraking met Alize Timmerman van het Hahnemann Instituut Nederland in Den Haag. Een gastcollege van haar op de academie had mij op een overweldigende manier ge´nspireerd waardoor ik in 2004 naast de Academie voor Natuurgeneeskunde Hilversum ook seminars en de praktijkavonden als bijscholing ging volgen in Den Haag.

Ik ontdekte hier dat de homeopathie veel breder en universeler is en op verschillende manieren kan worden ingezet zoals bij familieopstellingen en de rol die zij kan spelen in de ontwikkelingspsychologie van de mens. Het Hahnemann Instituut Nederland is een internationaal gerenommeerd opleidingsinstituut voor Klassieke Homeopathie, waarbinnen veel uitwisseling plaatsvindt door homeopaten uit binnen- en buitenland. Ik heb in dit instituut mijn praktijkstage gedaan. Sindsdien ben ik ook in het Hahnemann Instituut te vinden in de groepspraktijk. Hierdoor heb ik de mogelijkheid de meest recente ontwikkelingen in de homeopathie te kunnen volgen en mij verder te bekwamen op masterniveau en deze in de praktijk te kunnen toepassen. Momenteel is dit instituut volop bezig met een nieuwe vorm van homeopathie die nu wereldwijd in ontwikkeling is, de zogenaamde C4-homeopathie. Samen met andere collega homeopaten uit andere delen van de wereld, wisselen wij op intensief niveau onze ervaringen en bevindingen uit. Ik ervaar deze ontwikkeling als een zeer belangrijke en onmisbare aanvulling in de klassiek homeopathische behandeling.

 

In het kort uitgelegd berust de klassiek homeopathische behandeling op de genezing van het zelfherstellend vermogen, ofwel herstel van de levenskracht. Met toepassing van C4-homeopathie wordt op een dieper niveau gewerkt die de persoon naar de innerlijke wezenskern brengt. De genezing is hier meer gericht op het begrijpen en aanvaarden van het levenspad. Zo ontstaat er een innerlijke groei en heelwording. Meer informatie hierover is te vinden op de website van het Hahnemann Instituut Nederland.