Dutch English

postheadericon Multiculturele doelgroep

bamboo.jpgOm af te studeren als klassiek homeopaat heb ik een afstudeerscriptie geschreven met als thema “Transgenerationele oorlogsgevolgen”. Ik heb gekozen voor de oorlog in Nederlands-IndiŽ. De probleemstelling die ik hierin heb uitgewerkt is het specifieke gedrag en de reactie van de tweede generatie Indische Nederlanders. De oorlogsgevolgen van deze generatie zijn onbewust overgedragen op het nageslacht. De problemen en klachten die zij ondervindt, zowel psychisch als fysiek, worden niet erkend als Post Traumatische Stress Stoornis, PTSS, en zijn vaak onbegrepen. De wetenschap is inmiddels al in een stadium beland waarin zij kan aantonen dat trauma’s, of de gevolgen van trauma’s kunnen worden overgedragen aan het volgende nageslacht. In de klassieke homeopathie heeft erfelijkheid altijd een belangrijke rol gespeeld en deze kan helpen het trauma te genezen door de oorzaak tot in de kern van onze lichaamscel te herstellen.

Ik ben zelf van Indische afkomst en behoor tot de tweede generatie Indische Nederlanders. Ik ben geboren en opgegroeid in een westerse cultuur met een Indische opvoeding. Mijn afstudeerscriptie heeft mij veel inzicht gegeven in mijn eigen symptomen en gedrag. De problemen die bij de hulpverlening en/of de aangeboden therapieŽn worden ondervonden, berusten vaak op onwetendheid van de therapeut met het oorlogsverleden van hun patiŽnt. Maar vooral ook met de onbekendheid van de culturele gewoonten en/of religieuze achtergronden waardoor de resultaten vaak niet blijvend en/of optimaal zijn. De C4-homeopathie zou in dit proces een belangrijke bijdrage kunnen leveren voor een effectief resultaat. Op het moment dat je inzicht krijgt in symptomen of gedrag, is het helingsproces al aan de gang.

Met mijn culturele achtergrond, de nauwe betrekkingen met mensen uit AziŽ en het Midden-Oosten alsmede mijn kennis van de klassieke homeopathie, wil ik een opening zijn voor (oorlogs)getraumatiseerden met een ander culturele achtergrond. Zodat zij een start kunnen maken met hun helingsproces. Maar ook voor iedereen met een specifieke hulpvraag. Ik denk hierbij aan mensen helpen door een crisis heen te komen, of aan hen die bezig zijn met de oorzaak en heling van hun fysieke of mentale klacht, zodat zij hun levenspad in harmonie met zichzelf kunnen bewandelen.